NOVI LIST

Ravnatelj javne ustanove Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije Vedran Kružić, ekspert s dugogodišnjim iskustvom u području razvoja pametnih gradova, istaknuo je za Novi list kako je Kastav prvi gradić u Hrvatskoj koji je donio Strategiju razvoja pametnog grada 2017. godine, u čijoj je izradi sudjelovalo gotovo 300 stanovnika.

PRESS KOLEGIJ ŽUPANA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

Na press kolegiju održanom dana 28. svibnja 2018. godine, Župan Zlatko Komadina predstavio je novog ravnatelja Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije, Vedrana Kružića.
Sukladno novom Zakonu o regionalnom razvoju, Primorsko-goranska županija osnovala je svoju Regionalnu razvojnu agenciju, a prije nekoliko dana, nakon provedenog javnog natječaja, za ravnatelja je imenovan je Vedran Kružić, rekao je na današnjem redovnom susretu s novinarima župan Komadina.

NOVI LIST

Bivši pomoćnik ministra gospodarstva Vedran Kružić izabran je na javnom natječaju za prvog ravnatelja nove, reorganizirane županijske Regionalne razvojne agencije, koja se morala dobiti status samostalne ustanove nakon zadnjih zakonskih izmjena.

Župan Zlatko Komadina istaknuo je kako će agencija postati regionalni razvojni koordinator, a jedan od ciljeva njena osnivanja je povećati apsorpcijsku sposobnost županije u smislu privlačenja sredstava iz europskih fondova, kao i sredstava putem projekata prekogranične suradnje.

http://novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Vedran-Kruzic-ravnatelj-nove-zupanijske-Regionalne-razvojne-agencije

NOVI LIST

Ravnatelj Vedran Kružić u razgovoru za Novi list objasnio je zašto je Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije uopće osnovana, čime će se baviti te općenito kako vidi postojeći i budući nacionalni i regionalni razvoj.

LIDER MEDIA

Lider je predstavio novoosnovanu ustanovu Primorsko-goranske županije, javnu ustanovu „Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije“.

Prema riječima župana, Zlatka Komadine,  ta će agencija postati regionalni razvojni koordinator, a jedan od ciljeva njena osnivanja je povećati apsorpcijsku sposobnost županije u smislu privlačenja sredstava iz europskih fondova, kao i sredstava putem prekogranične suradnje.

Odluku o osnivanju Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije usvojila je Županijska skupština, a za ravnatelja je imenovan Vedran Kružić.

https://lider.media/aktualno/biznis-i-politika/hrvatska/pgz-predstavio-regionalnu-razvojnu-agenciju/

VEČERNJI LIST

Novoosnovana Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije, koja će biti regionalni razvojni koordinator i raditi na privlačenju sredstava iz europskih fondova, predstavljena je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u županijskoj upravi.

Kako je rekao župan Zlatko Komadina, ta će agencija postati regionalni razvojni koordinator, a jedan od ciljeva njena osnivanja je povećati apsorpcijsku sposobnost županije u smislu privlačenja sredstava iz europskih fondova, kao i sredstava putem prekogranične suradnje.

https://lokalni.vecernji.hr/zupanije/pgz-dobila-agenciju-koja-ce-biti-regionalni-razvojni-koordinator-9280-lokalni.vecernji.hr

LOKALNA HRVATSKA HR

Sukladno novom Zakonu o regionalnom razvoju, Primorsko-goranska županija osnovala je svoju Regionalnu razvojnu agenciju, kojoj je za ravnatelja imenovan Vedran Kružić.

Tom je prilikom župan Zlatko Komadina istaknuo da je u Agenciji pet zaposlenih, a osim ravnatelja svi drugi zaposlenici preraspoređeni su iz postojećih upravnih odjela i ustanova. Naglasio je kako kroz svoju razvojnu agenciju županija želi povećati apsorpcijski kapacitet za privlačenje sredstava iz europskih fondova, a Agencija će ujedno preuzeti ulogu regionalnog koordinatora.

http://lokalnahrvatska.hr/vijest.php?nw=5005_1527687300