NOVI LIST

EU sredstva omogućit će turistički procvat Lepenice

Regionalna razvojna agencija Prigoda ima kvalitetnu suradnju s Općinom Fužine, istaknuli su pri boravku u ovoj goranskoj lokalnoj samoupravi direktor Prigode Vedran Kružić te Nataša Kozlica, voditeljica Prigodinog ureda u Delnicama. Većina trenutačnih aktivnosti, istaknula je Kozlica, vezana je uz, u veljači ove godine uspješno na LAG Tunera prijavljen, projekt »Tematsko-edukativna staza Lepenica«.

Opširnije: https://www.novilist.hr/rijeka-regija/u-fuzinama-uvjereni-europski-novci-omogucit-ce-turisticki-procvat-lepenice/

NOVI LIST

Pomoć »Prigode« prava prigoda za razvoj goranskih projekata

Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Prigoda iza čijeg se imena kriju pojmovi Primorje i Gorski kotar, trenutačno u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera kraju privodi izradu turističke platforme kojom će se goste koji dolaze na Kvarner obavještavati o zbivanjima i zanimljivim manifestacijama u zaleđu, ne samo Gorskom kotaru, već i ostalim dijelovima PGŽ-a koji nisu uz more. Tim su povodom direktor »Prigode« Vedran Kružić i Nataša Kozlica, voditeljica delničkog ureda »Prigode«, posjetili Lokve, a odabir Lokava, ističe Kozlica, logičan je, s obzirom na do sada ostvarenu iznimno dobru suradnju.

Opširnije: https://www.novilist.hr/rijeka-regija/gorski-kotar/pomoc-prigode-prava-prigoda-za-razvoj-goranskih-projekata/

MALI-LOSINJ.HR

Gradonačelnici Malog Lošinja i Cresa, Ana Kučić i Kristijan Jurjako potpisali su u Cresu sa Regionalnom razvojnom agencijom Primorsko goranske županije i ravnateljem Vedranom Kružićem Sporazum o suradnji na izradi Plana razvoja cresko-lošinjskog područja.

Plan razvoja cresko-lošinjskog područja logičan je nastavak, nakon izrađene strategije razvoja turizma, kojom su objedinjena oba otoka u cilju daljnjeg razvoja održivog turizma, zajedničkog projekta energetske tranzicije.

Cilj je ovime potaknuti daljnju apsorpciju EU sredstava u novoj financijskoj perspektivi Europske unije, a Plan razvoja cresko-lošinjskog područja dati će velike prednosti u zajedničkim prijavama projekata.

Evo i link na našu novost: https://prigoda.hr/2020/12/17/potpisan-sporazum-o-izradi-plana-razvoja-cresko-losinjskog-podrucja/

GORSKENOVOSTI.NET

Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije, koja od prošlog mjeseca ima otvoren ured u Gorskom kotaru, trenutno priprema i provodi projekte u vrijednosti od 160 milijuna kuna na području cijele županije a broj javno-pravnih tijela s kojima surađuje sve je veći.

O aktivnostima i novinama u Agenciji, izvijestio je ravnatelj Vedran Kružić, koji je tom prilikom istaknuo kako je od otvaranja ureda u Delnicama sve više projekata na području Gorskog kotara. Kružić je kazao da su prvi u Hrvatskoj napravili i investicijski katalog na kineskom jeziku te da je od ove godine na internet stranici www.prigoda.hr  dostupna interaktivna mapa PGŽ koja predstavlja poduzetničke i potporne institucije, centre izvrsnosti, centre kompetencije, najveće europske projekte te privatne investicijske projekte.

https://gorskenovosti.net/2020/07/22/na-internet-stranici-prigoda-hr-dostupni-veliki-ljudski-i-infrastrukturni-potencijali-i-goranskog-podrucja/

TORPEDO.MEDIA - PODUČKUN.NET - TUNERA.INFO

Županijska razvojna agencija u idućoj godini fokus stavlja na Gorski kotar i otoke.

U idućoj godini naglasak će biti na pomoć Gorskom kotaru i otocima za što će se na tim područjima zaposliti i stručni kadar koji će izravno pomagati u pripremi projekata za kandidiranje na EU fondove.

više

TORPEDO.MEDIA - PODUČKUN.NET - TUNERA.INFO

Početkom sljedeće godine, kompanije i institucije koje su partneri na projektu, trebale bi započeti s razvojem proizvoda i sustava te njihovim pilotiranjem na području Grada Rijeke i županije vrijednima više od 150 milijuna kuna.

više

NOVI LIST

Dana 27. studenog 2019. godine u organizaciji javne ustanove “Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije” održana je radionica “Transformacija Primorsko-goranske županije u pametnu regiju”, za potrebe izrade Plana razvoja Primorsko-goranske županije, a u okviru EU projekta “Jačanje razvojnih kapaciteta Primorsko-goranske županije”.

više

TORPEDO.MEDIA - PODUČKUN.NET - TUNERA.INFO

Regionalna razvojna agencija dio svojih inovativnih programa provodi u suradnji s finskim partnerima, stoga vrijedi istražiti zašto je Finska uspješnija od Hrvatske iako imamo brojne sličnosti, ali i bolje početne predispozicije za razvoj.

više

TORPEDO.MEDIA - PODUČKUN.NET - TUNERA.INFO

Regionalna razvojna agencija zaslužila je 16,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava za podršku razvojnim projektima na području Primorsko-goranske županije.

više

NOVI LIST - FIUMAN.HR - TORPEDO.MEDIA - PGZ.HR - UNIRI.HR

Dana 19. srpnja 2019. godine u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja javna ustanova „Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije“ predstavila je promotivni video materijal „Move to PGŽ  – Preseli se u PGŽ!“

više

Magazin "ZELENO I PLAVO"

U županijskom magazinu „Zeleno i plavo“ predstavljeno je djelovanje javne ustanove „Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije“.

Detaljnije

NOVI LIST - PODUČKUN.NET

Javna ustanova “Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije”, uz podršku Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i domaćina Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, dana 13. svibnja 2019. godine održala je događanje pod nazivom “Dan otvorenih vrata EU projekata”, u okviru obilježavanja Europskog tjedna i Dana otvorenih vrata EU projekata, koji se održava u periodu od 09. do 19. svibnja 2019. godine diljem Hrvatske.

Cilj održavanja Dana otvorenih vrata EU projekata je predstavljanje te pružanje podrške projektima financiranima sredstvima EU na području Primorsko-goranske županije, u svrhu motivacije i inspiracije svim budućim korisnicima koji svoje ideje žele financirati sredstvima iz fondova Europske unije.

više

NOVI LIST - KASTAV.HR - PODUČKUN.NET - RIVIJERANEWS.HR - GLAS KASTAVSKI

Ravnatelj javne ustanove „Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije“ Vedran Kružić i gradonačelnik Grada Kastva Matej Mostarac sklopili su Sporazum o suradnji na pripremi i razvoju koncepta „Kastav – pametni grad“, putem niza projekata koji su sastavni dio strategije „Kastav pametni grad – strategija 2017. – 2020.“, od kojih se posebno ističu projekti razvoja i implementacije projekta Kastavske gradske aplikacije te projekt pametne javne rasvjete.

više

NOVI LIST

U organizaciji Općine Mrkopalj i javne ustanove „Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije“, dana 26. veljače 2019. godine u Mrkoplju je održana treća radionica o razvoju Gorskog kotara na temu obrazovanja, zdravstva i kvalitete života.

Radionicu je otvorio zamjenik župana, gdin Petar Mamula, koji je ustvrdio da se kontinuirano čine veliki napori za stvaranje kvalitetnijih uvjeta za život na području Gorskog kotara.

više

NOVI LIST

Dana 18. veljače 2019. godine ravnatelj javne ustanove “Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije” Vedran Kružić potpisao je Memorandum o suradnji s rektoricom Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježanom Prijić Samaržijom te predstojnikom Centra za podršku pametnim i održivim gradovima Sveučilišta u Rijeci, izv. prof. dr. sc. Sašom Drezgićem.

Memorandum o suradnji odnosi se na funkcioniranje pametnih naselja u skladu s koncepcijom pametnih gradova (Smart Cities).

više

NOVI LIST

U organizaciji javne ustanove “Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije”, u Delnicama je održana prva Radionica o razvoju Gorskog kotara.

Teme radionice bile su gospodarstvo, poljoprivreda i turizam, radionici su nazočili predstavnici goranskih lokalnih samouprava, a o aktualnom stanju govorili su zamjenik župana Petar Mamula, pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar, ravnatelj Javne ustanove Vedran Kružić, predstavnik HGK-ŽK Rijeka Nikola Musulin, ravnatelj Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ Dalibor Šoštarić, te predstavnica HUP-a Rijeka Natali Komen Bujas.

Novi list: Kako zaustaviti depopulaciju u Gorskom kotaru?

http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/node_1588/Kako-zaustaviti-depopulaciju-u-Gorskom-kotaru

NOVI LIST

Ravnatelj javne ustanove Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije Vedran Kružić, ekspert s dugogodišnjim iskustvom u području razvoja pametnih gradova, istaknuo je za Novi list kako je Kastav prvi gradić u Hrvatskoj koji je donio Strategiju razvoja pametnog grada 2017. godine, u čijoj je izradi sudjelovalo gotovo 300 stanovnika.

više

PRESS KOLEGIJ ŽUPANA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

Na press kolegiju održanom dana 28. svibnja 2018. godine, Župan Zlatko Komadina predstavio je novog ravnatelja Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije, Vedrana Kružića.
Sukladno novom Zakonu o regionalnom razvoju, Primorsko-goranska županija osnovala je svoju Regionalnu razvojnu agenciju, a prije nekoliko dana, nakon provedenog javnog natječaja, za ravnatelja je imenovan je Vedran Kružić, rekao je na današnjem redovnom susretu s novinarima župan Komadina.

više

NOVI LIST

Bivši pomoćnik ministra gospodarstva Vedran Kružić izabran je na javnom natječaju za prvog ravnatelja nove, reorganizirane županijske Regionalne razvojne agencije, koja se morala dobiti status samostalne ustanove nakon zadnjih zakonskih izmjena.

Župan Zlatko Komadina istaknuo je kako će agencija postati regionalni razvojni koordinator, a jedan od ciljeva njena osnivanja je povećati apsorpcijsku sposobnost županije u smislu privlačenja sredstava iz europskih fondova, kao i sredstava putem projekata prekogranične suradnje.

http://novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Vedran-Kruzic-ravnatelj-nove-zupanijske-Regionalne-razvojne-agencije

NOVI LIST

Ravnatelj Vedran Kružić u razgovoru za Novi list objasnio je zašto je Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije uopće osnovana, čime će se baviti te općenito kako vidi postojeći i budući nacionalni i regionalni razvoj.

više

LIDER MEDIA

Lider je predstavio novoosnovanu ustanovu Primorsko-goranske županije, javnu ustanovu „Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije“.

Prema riječima župana, Zlatka Komadine,  ta će agencija postati regionalni razvojni koordinator, a jedan od ciljeva njena osnivanja je povećati apsorpcijsku sposobnost županije u smislu privlačenja sredstava iz europskih fondova, kao i sredstava putem prekogranične suradnje.

Odluku o osnivanju Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije usvojila je Županijska skupština, a za ravnatelja je imenovan Vedran Kružić.

https://lider.media/aktualno/biznis-i-politika/hrvatska/pgz-predstavio-regionalnu-razvojnu-agenciju/

VEČERNJI LIST

Novoosnovana Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije, koja će biti regionalni razvojni koordinator i raditi na privlačenju sredstava iz europskih fondova, predstavljena je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u županijskoj upravi.

Kako je rekao župan Zlatko Komadina, ta će agencija postati regionalni razvojni koordinator, a jedan od ciljeva njena osnivanja je povećati apsorpcijsku sposobnost županije u smislu privlačenja sredstava iz europskih fondova, kao i sredstava putem prekogranične suradnje.

https://lokalni.vecernji.hr/zupanije/pgz-dobila-agenciju-koja-ce-biti-regionalni-razvojni-koordinator-9280-lokalni.vecernji.hr

LOKALNA HRVATSKA HR

Sukladno novom Zakonu o regionalnom razvoju, Primorsko-goranska županija osnovala je svoju Regionalnu razvojnu agenciju, kojoj je za ravnatelja imenovan Vedran Kružić.

Tom je prilikom župan Zlatko Komadina istaknuo da je u Agenciji pet zaposlenih, a osim ravnatelja svi drugi zaposlenici preraspoređeni su iz postojećih upravnih odjela i ustanova. Naglasio je kako kroz svoju razvojnu agenciju županija želi povećati apsorpcijski kapacitet za privlačenje sredstava iz europskih fondova, a Agencija će ujedno preuzeti ulogu regionalnog koordinatora.

http://lokalnahrvatska.hr/vijest.php?nw=5005_1527687300