Aktualno

OBJAVLJENA AŽURIRANA UPUTA ZA KORISNIKE I POPIS NAJČEŠĆIH POGREŠAKA PRILIKOM PROVOĐENJA POSTUPKA JAVNE NABAVE

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije objavila je ažuriranu Uputu za korisnike i popis najčešćih pogrešaka prilikom provođenja postupaka javne nabave (14. kolovoza 2019. godine). 

Uputa je dostupna na sljedećoj poveznici.

(Izvor: www.safu.hr; Fotografije: Google slike)

IZMIJENJEN INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U SKLOPU OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014.-2020.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je izmijenjeni Indikativni godišnji plan Poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Indikativni plan Poziva sadrži popis poziva s rokovima, te je podložan izmjenama i dopunama.

Detalji su dostupni na sljedećoj poveznici

(Izvor: www.razvoj.gov.hr; Fotografije: Google slike)

NAJAVA NATJEČAJA ZA TIP OPERACIJE 4.3.5. ”KORIŠTENJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE ZA JAVNU INFRASTRUKTURU ZA SKLADIŠTENJE VOĆA I POVRĆA”

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je informaciju o najavi Natječaja za tip operacije 4.3.5. “Korištenje obnovljivih izvora energije za javnu infrastrukturu za skladištenje voća i povrća”, u okviru Programa ruralnog razvoja. 

Detalji su dostupni na sljedećoj poveznici

(Izvor: www.strukturnifondovi.hr; Fotografije: Google slike) 

NAJAVA NATJEČAJA ZA TIP OPERACIJE 4.3.4. “INVESTICIJE U JAVNU INFRASTRUKTURU ZA SKLADIŠTENJE VOĆA I POVRĆA”

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je informaciju o najavi Natječaja za tip operacije 4.3.4. “Investicije u javnu infrastrukturu za skladištenje voća i povrća”, u okviru Programa ruralnog razvoja. 

Detalji su dostupni na sljedećoj poveznici

(Izvor: www.strukturnifondovi.hr; Fotografije: Google slike) 

OBJAVLJEN OGRANIČENI POZIV USPOSTAVA REGIONALNIH CENTARA KOMPETENTNOSTI U SEKTORU TURIZMA I UGOSTITELJSTVA

Ministarstvo turizma objavilo je Ograničeni poziv Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

više

OBJAVLJEN OGRANIČENI POZIV USPOSTAVA REGIONALNIH CENTARA KOMPETENTNOSTI U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU U (POD)SEKTORIMA: STROJARSTVO, ELEKTROTEHNIKA I RAČUNALSTVO, POLJOPRIVREDA I ZDRAVSTVO

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Ograničeni poziv Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo. 

više

OBJAVLJENA IZMJENA POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U OTVORENOM POSTUPKU U MODALITETU PRIVREMENOG POZIVA „ITU-SUSTAV PODUZETNIČKIH ZONA

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dana 17. srpnja 2019. godine objavilo je Izmjenu Poziva na dostavu projektnih prijedloga u otvorenom postupku u modalitetu privremenog poziva “ITU-Sustav poduzetničkih zona”. 

Rok za dostavu projektnih prijedloga prema predmetnom Pozivu je 09. kolovoza 2019. godine. 

Detalji su dostupni na sljedećoj poveznici

OTVORENI NATJEČAJI U INFORMACIJSKIM I KOMUNIKACIJSKIM TEHNOLOGIJAMA U OKVIRU PROGRAMA OBZOR 2020

U okviru program OBZOR 2020 otvoreni su natječaji u Informacijskim i komunikacijskim tehnologijama. 

Poveznice za natječaje i uvjeti prijave objavljeni su na Funding and Tenders portalu. 

Detalji natječaja dostupni su na sljedećoj poveznici

(Izvor: http://www.obzor2020.hr/; Fotografije: Google slike)

OTVOREN 2017-3 CEF TELECOM – TREĆI POZIV NA PODNOŠENJE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA I PRILIKA ZA FINANCIRANJE INFRASTRUKTURE DIGITALNIH USLUGA

Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA) i Europska komisija objavile su 28. lipnja 2017. treći CEF Telekom poziv za 2017. godinu, namijenjen potpori i implementaciji Europske infrastrukture digitalnih usluga (DSIs).

Ukupni okvirni proračun poziva iznosi 24 milijuna EUR. 

više

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA OBJAVILO POZIV „INOVACIJE U S3 PODRUČJIMA” VRIJEDAN 634 MILIJUNA KUNA

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Inovacije u S3 područjima”, namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

više

OTVORENI POZIV JEDINICAMA LOKALNE I REGIONALNE SAMOUPRAVE NA SUDJELOVANJE U PROJEKTU EUROPE GOES LOCAL

(Izvor: http://mobilnost.hr/hr/, Fotografije: Google slike)

Agencija za mobilnost i programe EU objavila je Poziv jedinicama lokalne i regionalne samouprave na sudjelovanje u projektu Europe Goes Local-Supporting Youth Work at the Municipal Level, koji je najveći europski projekt u području rada s mladima, a provodi se u okviru programa Erasmus +. 

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. 

više

U POSLJEDNJIH MJESEC DANA OBJAVLJENO ŠEST NOVIH ITU POZIVA VRIJEDNOSTI 103,6 MILIJUNA KUNA ZA PET VELIKIH HRVATSKIH GRADOVA-SPLIT, RIJEKU, ZADAR, SLAVONSKI BROD I ZAGREB

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je u posljednjih mjesec dana objavilo šest novih ITU poziva vrijednosti 103,6 milijuna kuna  bespovratnih EU sredstava, namijenjenih  održivom urbanom razvoju pet velikih hrvatskih gradova-Split, Rijeka, Zadar, Slavonski Brod i Zagreb. 

Za Urbanu aglomeraciju Rijeka osigurano je preko 25,6 milijuna kuna za ulaganje u postojeće i nove poduzetničke zone. 

više

U NAJAVI DRUGI POZIV ZA SUFINANCIRANJE UNAPRJEĐENJA LUČKE INFRASTRUKTURE U FUNKCIJI OBALNOG LINIJSKOG POMORSKOG PROMETA

U najavi je Poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za sufinanciranje unaprjeđenja lučke infrastrukture u funkciji obalnog linijskog pomorskog prijevoza. 
Radi se o ograničenom pozivu na dostavu projektnih prijedloga. 

Prihvatljivi prijavitelji: Poduzeća/trgovačko društvo i organizacije u većinskom javnom vlasništvu

više

OTVOREN POZIV “IZGRADNJA I/ILI OPREMANJE POSTROJENJA ZA SORTIRANJE ODVOJENO PRIKUPLJENOG OTPADNOG PAPIRA, KARTONA, METALA, PLASTIKE I DRUGIH MATERIJALA”

Dana 22. svibnja 2019. godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo jePoziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) “Izgradnja i/ili opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala”. 

Poziv je namijenjen jedinicama lokalne samouprave. 

više

IZMIJENJEN INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U SKLOPU OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014.-2020.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je izmijenjeni Indikativni godišnji plan Poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Indikativni plan Poziva sadrži popis poziva s rokovima, te je podložan izmjenama i dopunama.
Detalji se mogu pronaći na sljedećoj poveznici.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA PREDNJAČI U BROJU PROJEKATA I POVUČENIH EU SREDSTAVA ZA ENERGETSKU OBNOVU

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja za energetsku obnovu javnih zgrada u okviru četiri poziva do sada je osiguralo oko 1,8 milijardi kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Najveći broj projekata realiziran je u Primorsko-goranskoj županiji – njih 207, za što je povučeno 179,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava.  

više

OTVOREN NATJEČAJ ITU- SUSTAV PODUZETNIČKIH ZONA

Dana 10. svibnja 2019. godine objavljen je Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) “ITU-Sustav poduzetničkih zona” za područje Urbane aglomeracije Rijeka, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Cilj poziva: razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti fizičke poduzetničke infrastrukture na području Urbane aglomeracije Rijeka, kroz ulaganje u postojeće i nove poduzetničke zone te privlačenje investicija i stvaranje mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta na području UA Rijeka.

više
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije
Ministarstvo turizma
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
Središnja agencija za financiranje i ugovaranje