Aktualno

NAJAVA- OTVARANJE 2. WIFI4EU POZIVA

Europska komisija će 04. travnja 2019. godine u 13:00 sati ponovno otvoriti Poziv u okviru programa WiFi4EU. 

Poziv je usmjeren na dobivanje vaučera od 15.000 EUR za gradove i općine. 

Poziv će biti otvoren do 05. travnja 2019. godine do 17:00 sati. 

Detalji se mogu pronaći na sljedećoj poveznici.

OBJAVLJEN GODIŠNJI PLAN OBJAVE POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U SKLOPU OPERATIVNOG PROGRAMA UČINKOVITI LJUDSKI POTENCIJALI 2014.-2020. ZA 2019. GODINU

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je Godišnji plan objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., za 2019. godinu.
Godišnji plan Poziva sadrži popis poziva s rokovima, te je podložan izmjenama i dopunama.
Detalji se mogu pronaći na sljedećoj poveznici.

IZMIJENJEN INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U SKLOPU OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014.-2020.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je izmijenjeni Indikativni godišnji plan Poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Indikativni plan Poziva sadrži popis poziva s rokovima, te je podložan izmjenama i dopunama.

Detalji se mogu pronaći na sljedećoj poveznici.

OBJAVLJENA AŽURIRANA UPUTA ZA KORISNIKE S POPISOM NAJČEŠĆIH POGREŠAKA U PROVOĐENJU POSTUPAKA JAVNE NABAVE

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije objavila je ažuriranu Uputu za korisnike s popisom najčešćih pogrešaka u provođenju postupaka javne nabave.

Ažurirana Uputa dostupna je na sljedećoj poveznici.

IZMIJENJEN INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U SKLOPU OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014.-2020.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je izmijenjeni Indikativni godišnji plan Poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Indikativni plan Poziva sadrži popis poziva s rokovima, te je podložan izmjenama i dopunama.

Detalji se mogu pronaći na sljedećoj poveznici. 

EUROPSKA KOMISIJA OBJAVILA NATJEČAJ ZA „EUROPSKU PRIJESTOLNICU PAMETNOG TURIZMA 2020.“

Europska komisija provodi natječaj za “Europsku prijestolnicu pametnog turizma 2020.”

Cilj natječaja je ojačati investicijski razvoj generiran turizmom u gradovima na području Europske unije i njihovom okruženju, te povećati njihovu privlačnost uz uspostavu okvira za razmjenu primjera dobre prakse među gradovima koji sudjeluju u natječaju.

Prihvatljivi prijavitelji su gradovi iz država članica Europske unije, koji imaju više od 100.000 stanovnika.

Europska prijestolnica pametnog turizma trebala bi biti dostupna, održiva, digitalna te kulturna i kreativna.

Europskom prijestolnicom pametnog turizma 2020. bit će imenovana dva grada s najboljim inteligentnim i inovativnim rješenjima. 

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 10. svibnja 2019. godine do 18:00 sati. 

Detalji natječaja dostupni su na sljedećoj poveznici.

NACRT KLJUČNIH ELEMENATA ESF POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA “USPOSTAVA REGIONALNIH CENTARA KOMPETENTNOSTI U SEKTORU TURIZMA I UGOSTITELJSTVA” NA E-SAVJETOVANJU

Ministarstvo turizma objavilo je savjetovanje Nacrta ključnih elemenata ESF Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva”, u okviru Specifičnog cilja 10.iv.1.: „Modernizacija ponude strukovnog obrazovanja te podizanje njegove kvalitete u svrhu povećanja zapošljivosti učenika kao i mogućnosti za daljnje obrazovanje“ Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Savjetovanje je otvoreno do 12. ožujka 2019. 

Detalji se mogu naći na sljedećoj poveznici.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA NA VISOKOM TREĆEM MJESTU PO IZNOSU UGOVORENIH EU SREDSTAVA U OKVIRU OPERATIVNIH PROGRAMA

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je raspored ugovorenih sredstava po županijama u 2017. i 2018. godini u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali i Programa ruralnog razvoja. 

Primorsko-goranska županija nalazi se na visokom trećem mjestu po iznosu ugovorenih sredstava, sa sveukupnim iznosom od 3.185.727.763,43 kn. 

Cjelokupan pregled po županijama može se pronaći na sljedećoj poveznici. 

OBJAVLJEN INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U SKLOPU OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014.-2020. ZA 2019. GODINU

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dana 04. veljače 2019. godine objavilo jeIndikativni godišnji plan Poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. za 2019. godinu.

Ažurirani dokument može se pronaći na sljedećoj poveznici.

OBJAVLJEN PLAN NATJEČAJA ZA 2019. GODINU U OKVIRU OPERATIVNOG PROGRAMA ZA POMORSTVO I RIBARSTVO

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Plan natječaja za 2019. godinu u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske 2014.-2020.

Operativni program provode Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Tijekom 2019. godine planira se objava 22 natječaja, ukupne vrijednosti oko 65 milijuna eura, namijenjenih cjelokupnom sektoru ribarstva i akvakulture.

Plan natječaja za 2019. godinu dostupan je na sljedećoj poveznici. 

Objavljen Plan natječaja za Program ruralnog razvoja u 2019. godini

Objavljen je Plan natječaja za Program ruralnog razvoja za razdoblje 2014.-2020. u 2019. godini. 

Ove godine korisnicima je putem natječaja na raspolaganju više od 15,7 milijardi kuna, što predstavlja 87% ukupno raspoloživih sredstava za financijsko razdoblje 2014.-2020.

Plan natječaja dostupan je na sljedećoj poveznici. 

OBJAVLJENI PITANJA I ODGOVORI POZIVA “USPOSTAVA INFRASTRUKTURE REGIONALNIH CENTARA KOMPETENTNOSTI U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU KAO PODRŠKA PROCESU REFORME STRUKOVNOG OBRAZOVANJA I OSPOSOBLJAVANJA”

Na internetskoj stranici  https://efondovi.mrrfeu.hr objavljen je novi set pitanja i odgovora iz Poziva “Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja”, s odgovorima na pitanja zaključno sa 31. siječnjem 2019. godine. 

Pitanja i odgovore može se pronaći na sljedećoj poveznici. 

U NAJAVI JE OTVORENI POZIV “UNAPREĐIVANJE INFRASTRUKTURE ZA PRUŽANJE SOCIJALNIH USLUGA U ZAJEDNICI KAO PODRŠKA PROCESU DEINSTITUCIONALIZACIJE – DRUGA FAZA”

U najavi je otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) “Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza”, u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj. 

Vrijednost natječaja: 665.000.000,00 kn

Raspoloživost sredstava: minimalno 50.000,00 kn, maksimalno 20.000.000,00 kn

Svrha Poziva je unapređenje infrastrukture kao potpore pružanja socijalnih usluga u zajednici kako bi se smanjio broj institucionaliziranih ranjivih skupina te omogućio njihov proces inkluzije i spriječila daljnja institucionalizacija novih korisnika.

Bespovratna sredstva dodijelit će se:

 • projektima koji obuhvaćaju aktivnosti ulaganja u infrastrukturu sa svrhom provođenja procesa deinstitucionalizacije (izmještaj korisnika s institucionalnog oblika skrbi), procesa transformacije i/ili procesa prevencije institucionalizacije te razvoja izvaninstitucijskih usluga i službi podrške u zajednici
 • projektima koji ujedno obuhvaćaju aktivnosti namijenjene sljedećim ranjivim skupinama:
 1. djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi
 2. djeca i mladi s problemima u ponašanju
 3. djeca s teškoćama u razvoju
 4. odrasle osobe s invaliditetom
 5. starije i nemoćne osobe
 6. beskućnici
 7. osobe s problemima ovisnosti
 8. žrtve obiteljskog nasilja
 9. djeca bez pratnje
 10. članovi obitelji/udomiteljskih obitelji svih ranjivih skupina.

Detalji Natječaja u najavi dostupni su na sljedećoj poveznici. 

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije
Ministarstvo turizma
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
Središnja agencija za financiranje i ugovaranje