OBJAVLJEN SLUŽBENI ZAVRŠETAK OPERATIVNOG PROGRAMA SLOVENIJA-HRVATSKA 2007.-2013.

Na internetskoj stranici Operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. objavljeno je službeno zatvaranje Programa s danom 31. listopada 2019. godine. 

više

OD 01. SIJEČNJA 2020. GODINE NOVE VRIJEDNOSTI EUROPSKIH PRAGOVA

Portal javnanabava.hr objavio je akte Europske komisije kojima se od od 1. siječnja 2020. mijenjaju vrijednosti europskih pragova (nabava velike vrijednosti), kako slijedi:

više

SEDAM OTOKA CRESKO-LOŠINJSKOG ARHIPELAGA NA PUTU PREMA ČISTOJ ENERGIJI

Tajništvo EU za otoke, odnosno za čistu energiju na EU otocima objavilo je u veljači popis od 26 otočnih zajednica, čime je pokrenut proces tranzicije prema čistim izvorima i oblicima energije. Među 26 otoka našlo se čak deset hrvatskih otoka, od čega sedam otoka cresko-lošinjskog arhipelaga: Cres, Ilovik, Lošinj, Male Srakane, Susak, Unije i Velike Srakane. Cresko-lošinjski arhipelag izdvojen je kao hrvatski pilot-projekt.

više

EUROPSKA KOMISIJA DONIJELA NOVA PRAVILA O DIGITALNIM OBRASCIMA U JAVNOJ NABAVI

Europska Komisija donijela je nova pravila o e-obrascima koji se upotrebljavaju kao digitalne obavijesti o nabavi, radi jasnijih i pristupačnijih informacija na internetu o javnoj nabavi i ugovorima.

više

MINISTARSTVO TURIZMA OBJAVILO PUBLIKACIJU “TURIZAM U BROJKAMA 2018.”

Ministarstvo turizma na svojim internetskim stranicama objavilo je publikaciju Turizam u brojkama 2018. 

Statistika pokazuje da je sveukupni broj noćenja u 2018. godini premašio brojke iz 2017. godine, odnosno u 2018. godini ostvareno je 89.652.000 noćenja, a u 2017. 86.200.000, što je za 4% više u odnosu na promatranu 2017. godinu.

više

STOPA ODVOJENOG PRIKUPLJANJA OTPADA U GRADU KRKU 62,70% U 2018. GODINI

Hrvatska agencija za okoliš i prirodu (HAOP) objavila je preliminarne podatke o odvojenom sakupljaju komunalnog otpada u sklopu javne usluge i usluge povezane s javnom uslugom po svakoj pojedinoj jedinici lokalne samouprave za 2018. godinu. 

više

IZRAĐEN KATALOG USLUGA U LUKAMA U OKVIRU PROJEKTA MOSES

U okviru EU projekta MOSES, u kojem Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije aktivno sudjeluje u njegovoj administrativnoj i financijskoj provedbi, izrađen je Katalog usluga u lukama Primorsko-goranske županije. 

više

U RIJECI ODRŽANI DANI OTVORENIH VRATA EU FONDOVA

Uspješni lokalni EU projekti predstavili su se u sklopu velikih informativno – zabavnog događanja Dani otvorenih vrata EU fondova  održanog u subotu, 29. lipnja 2019. godine u Rijeci. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na riječkom Korzu okupilo građane zainteresirane za projekte financirane EU sredstvima i način kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku, uz predstavnike lokalne i regionalne samouprave, nacionalnih tijela i uspješnih EU projekata.

više

USPJEŠNO REALIZIRAN EU PROJEKT IZ PODRUČJA ZDRAVSTVA “REKONSTRUKCIJA I OPREMANJE DNEVNIH BOLNICA I DNEVNIH KIRURGIJA KBC-A RIJEKA“

U Kliničkom bolničkom centru Rijeka predstavljeni su rezultati projekta „Rekonstrukcija i opremanje dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija KBC-a Rijeka“.

Projekt ima za svrhu stvaranje boljih uvjeta za poboljšanje učinkovitosti i pristupa dnevnim bolnicama i dnevnim kirurgijama pojedinih klinika i zavoda u KBC Rijeka. Projekt je ukupne vrijednosti 49.849.881,15 kn, a 49.812.816,51 kn (99,93%) osigurano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014-2020”.

više

GRADU RABU 8 MILIJUNA KUNA ZA POSLOVNU ZONU MIŠNJAK

Dana 24. svibnja 2019. je u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijeljeno je 46 Odluka o financiranju temeljem Poziva “Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona”, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. , namijenjenog infrastrukturnom opremanju poduzetničkih zona, u svrhu privlačenja investicija i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta.

više

GRAD MALI LOŠINJ OSVOJIO TITULU EUROPSKOG OTOKA SPORTA ZA 2020.

(Izvor: www.gradonacelnik.hr; Fotografije: Google slike)

Evaluacijska komisija udruženja ACES Europe donijela je odluku o osvajanju titule Europskog otoka sporta za 2020. godinu koja je dodijeljena Gradu Malom Lošinju.

Mali Lošinj ima na raspolaganju sportsku infrastrukturu diljem cijelog otoka, a velik broj otočana svih uzrasta slobodno vrijeme provodi baveći se raznim sportskim aktivnostima.

više

OTOK LOŠINJ KANDIDAT ZA EUROPSKI OTOK SPORTA 2020. GODINE

Ministarstvo turizma objavio je kandidaturu otoka Lošinja za titulu “Europski otok sporta 2020.”, kojeg dodjeljuje udruženje ACES Europe.

Ideja je nastala nekoliko godina unatrag iz razloga razvoja otoka Lošinja kao destinacije raznolikih sportskih aktivnosti, sa brojnom sportskom infrastrukturom, gdje je uz terene, ključno bilo pokazati da velik broj otočana slobodno vrijeme provodi boraveći se raznim sportskim aktivnostima.

više

NA OTOCIMA RAB I MALI LOŠINJ BIT ĆE STACIONIRANE BRZE BRODICE OPREMLJENE ZA HITNU MEDICINSKU POMOĆ

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije potpisan je ugovor o dodjeli 45 milijuna kuna bespovratnih sredstava Ministarstvu zdravstva za nabavu šest brzih plovila opremljenih za hitnu medicinsku pomoći na Jadranu te dvanaest biokemijskih analizatora krvi za hitnu dijagnostiku na otocima.

Na području Primorsko-goranske županije brza plovila će biti stacionirana na otoku Rabu i otoku Malom Lošinju. 

NAJAVA SVEČANOG POTPISIVANJA UGOVORA O SUFINANCIRANJU PROJEKATA PREMA PROGRAMU ODRŽIVOG RAZVOJA LOKALNE ZAJEDNICE I PROGRAMU PODRŠKE BRDSKO-PLANINSKIM PODRUČJIMA

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je popis projekata odobrenih za sufinanciranje temeljem Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške brdsko-planinskim područjima. Svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata održat će se 21. svibnja 2019. u 10:00 sati u Hotelu Sheraton, Zagreb.

više

SAFU OBJAVIO AŽURIRANU UPUTU ZA KORISNIKE I POPIS NAJČEŠĆIH POGREŠAKA PRILIKOM PROVOĐENJA POSTUPAKA JAVNE NABAVE

Središnja agencija za financiranje programa i projekata Europske unije objavila je ažuriranu Uputu za korisnike bespovratnih sredstava o pripremi dokumentacije o nabavi te popis najčešćih pogrešaka prilikom provođenja postupaka javne nabave financiranih u okviru ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, koje proizlaze iz dokumentacije.

Dokument je dostupan na sljedećoj poveznici

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA U PROTEKLE DVIJE GODINE UGOVORILA 3,186 MILIJARDI KUNA BESPOVRATNIH EU SREDSTAVA

Podaci Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te analiza Hrvatske gospodarske komore pokazuju kako je Dubrovačko-neretvanska županija vodeća po ugovorenim bespovratnim EU sredstvima u protekle dvije godine, sa 4,4 milijarde kuna, od kojih se najveći dio odnosi na projekte Pelješki most i Zračna luka Dubrovnik.

više

ŽUPANIJSKIM LUČKIM UPRAVAMA NA PODRUČJU PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE OKO 118 MILIJUNA KUNA BESPOVRATNIH EU SREDSTAVA

Županijske lučke uprave Crikvenica, Cres, Mali Lošinj te Rab ugovorile su oko 118 milijuna kunabespovratnih EU sredstava.

više

DOKUMENT STRUČNA PODLOGA ZA UTVRĐIVANJE OBUHVATA BRDSKO-PLANINSKIH PODRUČJA

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je dokument STRUČNA PODLOGA ZA UTVRĐIVANJE OBUHVATA BRDSKO-PLANINSKIH PODRUČJA.

više

OTVORENO SAVJETOVANJE SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU O NACRTU ODLUKE O OBUHVATU I RAZVRSTAVANJU JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE KOJE STJEČU STATUS BRDSKO-PLANINSKOG PODRUČJA

Otvoreno je novo Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu Odluke o obuhvatu i razvrstavanju jedinica lokalne samouprave koje stječu status brdsko-planinskog područja.

Savjetovanje je otvoreno do 04. veljače 2019. godine.

Dokument je dostupan na sljedećoj poveznici

U VLADI REPUBLIKE HRVATSKE ODRŽAN SASTANAK O IZMJENI NUTS2 REGIJA

U Banskim dvorima održan je sastanak s predstavnicima Hrvatske zajednice županija i Udruga općina i gradova, te predsjednicima nadležnih odbora Hrvatskoga sabora na temu prijedloga nove statističke klasifikacije prostornih jedinica u Republici Hrvatskoj.

više

U MINISTARSTVU REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EUROPSKE UNIJE PREDSTAVLJENI REZULTATI ISKORIŠTENOSTI FONDOVA EUROPSKE UNIJE U 2018. GODINI

Ministrica Gabrijela Žalac predstavila je rezultate iskorištenosti Europskih strukturnih i investicijskih fondova u 2018. godini.

Rezultati iskorištenosti EU sredstava tijekom 2018. godine:

više

Iskorištenost EU fondova u financijskoj perspektivi 2014.-2020.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je indikativni godišnji plan objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2018. godinu u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Pozivi na dostavu projektnih prijedloga definirani su kao otvoreni pozivi na dostavu projektnih prijedloga te ograničeni pozivi na dostavu projektnih prijedloga, gdje postoji više od jedan unaprijed poznati potencijalni prijavitelj.

više

Plan savjetovanja s javnošću za 2018. godinu-Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU objavilo je Plan savjetovanja s javnošću za 2018. godinu.

Poveznica

Godišnji plan objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga
Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. za 2018. godinu

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je indikativni godišnji plan objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2018. godinu u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Pozivi na dostavu projektnih prijedloga definirani su kao otvoreni pozivi na dostavu projektnih prijedloga te ograničeni pozivi na dostavu projektnih prijedloga, gdje postoji više od jedan unaprijed poznati potencijalni prijavitelj.

više

Godišnji plan objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga
Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. za 2018. godinu

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je podatke o iskorištenosti EU fondova u financijskoj perspektivi 2014.-2020., po županijama.

više
Primorsko-goranska županija
Hrvatska agencija za okoliš i prirodu
Klinički bolnički centar Rijeka
Grad Rab
Grad Mali Lošinj
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
Ministarstvo turizma
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
Europski strukturni i investicijski fondovi
Središnja agencija za financiranje i ugovaranje