U sklopu provedbe Programa Hrvatski otočni proizvod (HOP), Uprava za otoke organizira online edukaciju pod nazivom „HOP stručni savjeti i novosti“, koja će se održati u utorak 20. svibnja 2025. godine, s početkom u 14:00 sati, putem platforme Microsoft Teams.
Edukacija je namijenjena svim sadašnjim i potencijalnim nositeljima oznake HOP iz kategorija prehrane, pića i kemijski proizvodi, koji žele unaprijediti kvalitetu svojih proizvoda u skladu s kriterijima Programa.
Program edukacije:
Predavači:
- dr. sc. Dario Lasić, član stručnog povjerenstva HOP za prehrambene proizvode i pića
- dr. sc. Lidija Barušić, članica stručnog povjerenstva HOP za kemijske (kozmetičke) proizvode
Stručna izlaganja (30 minuta po predavaču)
Vrijeme za pitanja, komentare i dodatna pojašnjenja (30 minuta)
Teme radionice:
- Certifikati, potvrde i analize nužni za dobivanje oznake HOP u kategorijama prehrambenih i kemijskih proizvoda
- Učestale greške u deklariranju i označavanju proizvoda
- Problemi povezani sa senzorskom kvalitetom proizvoda
- Smjernice za postizanje visoke kvalitete i ispunjavanje uvjeta za dobivanje HOP oznake
Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže edukaciji te iskoriste priliku za izravnu komunikaciju sa stručnjacima koji aktivno sudjeluju u provedbi Programa HOP.
Izvor: https://razvoj.gov.hr/
Fotografije: Google slike