1. TURIZAM

Primorsko-goranska županija je jedna od najrazvijenijih turističkih regija u Hrvatskoj, poznata kao destinacija Kvarner. Turizam ima preko 160 godina tradicije razvoja otkako je izrađen prvi hotel u Opatiji. Kvarner je ekološki čisto područje, s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom, sa sjajnim turističkim programima i mogućnostima za aktivan odmor. Turistima je u Županiji na raspolaganju nešto više od 170.000 stalnih postelja.

U 2017. godini ostvareno je gotovo 15 milijuna noćenja, što Primorsko-goransku županiju svrstava na visoko treće mjesto prema broju ostvarenih noćenja u Republici Hrvatskoj.

više

 

2. INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA

Prerađivačka industrija jedna je od najvažnijih gospodarskih grana u Primorsko-goranskoj županiji (prerada nafte, brodograđevna djelatnost), a vrijednost prodanih industrijskih proizvoda u 2016. godini bio je više od 12,3 mlrd. kuna, što ovu Županiju svrstava na drugo mjesto u udjelu vrijednosti prodaje industrijskih proizvoda na razini Republike Hrvatske, nakon Grada Zagreba.

više

 

3. RAZVOJ PODUZETNIŠTVA U PODUZETNIČKIM ZONAMA

U Primorsko-goranskoj županiji nalazi se i najveća poslovna i trgovačka zona u Republici Hrvatskoj-Industrijska zona Bakar, s površinom od 500 ha, u kojoj se nalazi 170 poslovnih subjekata koji zapošljavaju sveukupno 4 000 osoba.
Na području Županije posluje i niz malih poduzetničkih zona, koje čine okosnicu razvoja gospodarstva na lokalnoj razini.

više
Primorsko-goranska županija
Primorsko-goranska županija
Katalog investicija PGŽ