Ovu nagradu za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije tradicionalno zajednički dodjeljuju predstavnici Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i turističkog časopisa „Way to Croatia“. Vrijedno priznanje će biti uručeno na prigodnoj proslavi koja će idućeg tjedna biti upriličena u hotelu Katarina u Selcu, na svečanosti u okviru službenog programa ovogodišnje, 22. po redu turističke burze »PUT«.
„Krk Food Story & E Bike Krk“ je projekt koji objedinjuje aktivan odmor i bogatu gastronomiju otoka Krka, a zajednički su ga organizirale i provele sve turističke zajednice na otoku Krku: TZ Grada Krka te turističkim zajednicama općina Omišalj, Malinska-Dubašnica, Punat, Baška, Dobrinj i Vrbnik, tvrtkama Abisal i Gastronaut te komunalnim društvom Ponikve eko otok Krk koje je omogućilo korištenje svojih električnih bicikala iz (sve)otočnog sustava bike sharinga i na taj način omogućila kretanje gurmanima od jednog do drugog otočnog restorana.
Ove godine u nagrađeni projekt su bila uključena čak 32 ugostiteljska objekata s cijelog otoka Krka, a bitno je istaknuti i da se tim projektom, osim na promoviranju kvalitetne domaće gastroponude, radilo i na promoviranju i razvijanju održivog i odgovornog turizma, odnosno ekologije. Važno je istaknuti da je „ Simply the best“ nagradom u kategoriji novih projekata u turizmu ovjenčani projekt u izuzetnoj mjeri pridonio brendiranju otoka Krka kao ekodestinacije.
U programu „Krk Food Story & E Bike Krk“ tijekom svibnja i lipnja ove godine otočni su ugostitelji u čak 32 restorana posjetiteljima ponudili sveukupno 150 specijaliteta od kojih su mnogi postali dio stalne ponude.
Osim ove nagrade TZ otoka Krka bit će uručena i druga takva nagrada u istoj kategoriji, i to za gastronomsku knjigu »50 delicija zlatnog otoka Krka« koju je ta turistička institucija lani predstavila nakon zahtjevnog postupka njena osmišljavanja i stvaranja. Na njenom oblikovanju i sadržajnom popunjavanju su sudjelovali brojni vrsni znalci kulinarske struke s čak 19 najpoznatijih otočnih ugostiteljskih adresa.