Arhiva

U BAŠKI POTPISAN UGOVOR ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA DOGRADNJU I REKONSTRUKCIJU LUKE BAŠKA VRIJEDNOSTI 41,2 MILIJUNA KUNA

Dana 09. rujna 2019. godine u Baški je potpisan ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za dogradnju i rekonstrukciju luke Baška, kojeg su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), Tomislav Petric te ravnatelj Županijske lučke uprave Krk Goran Lajnert.

više

OBJAVLJENE NOVE VERZIJE UPUTSTVA ZA IZVJEŠTAVANJE O NAPRETKU PROJEKTA, TE ARHIVIRANJU I ZATVARANJU U OKVIRU PROGRAMA INTERREG SLOVENIJA-HRVATSKA

Na web stranici programa Interreg Slovenija-Hrvatska objavljena je nova verzija petog dijela Priručnika o provedbi projekata za korisnike, koji sadrži upute o izvještavanju o napretku projekta, te nova verzija drugog dijela Priručnika vezano za arhiviranje i zatvaranje projekta. 
 
Izmijenjena verzija Priručnika o provedbi projekata za korisnike (5. i 7. dio) dostupna je na sljedećoj poveznici
 
(Izvor: www.si-hr.eu; Fotografije: Google slike) 

OBJAVLJENA AŽURIRANA UPUTA ZA KORISNIKE I POPIS NAJČEŠĆIH POGREŠAKA PRILIKOM PROVOĐENJA POSTUPKA JAVNE NABAVE

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije objavila je ažuriranu Uputu za korisnike i popis najčešćih pogrešaka prilikom provođenja postupaka javne nabave (14. kolovoza 2019. godine). 

Uputa je dostupna na sljedećoj poveznici.

(Izvor: www.safu.hr; Fotografije: Google slike)

IZMIJENJEN INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U SKLOPU OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014.-2020.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je izmijenjeni Indikativni godišnji plan Poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Indikativni plan Poziva sadrži popis poziva s rokovima, te je podložan izmjenama i dopunama.

Detalji su dostupni na sljedećoj poveznici

(Izvor: www.razvoj.gov.hr; Fotografije: Google slike)

NAJAVA NATJEČAJA ZA TIP OPERACIJE 4.3.5. ”KORIŠTENJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE ZA JAVNU INFRASTRUKTURU ZA SKLADIŠTENJE VOĆA I POVRĆA”

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je informaciju o najavi Natječaja za tip operacije 4.3.5. “Korištenje obnovljivih izvora energije za javnu infrastrukturu za skladištenje voća i povrća”, u okviru Programa ruralnog razvoja. 

Detalji su dostupni na sljedećoj poveznici

(Izvor: www.strukturnifondovi.hr; Fotografije: Google slike) 

NAJAVA NATJEČAJA ZA TIP OPERACIJE 4.3.4. “INVESTICIJE U JAVNU INFRASTRUKTURU ZA SKLADIŠTENJE VOĆA I POVRĆA”

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je informaciju o najavi Natječaja za tip operacije 4.3.4. “Investicije u javnu infrastrukturu za skladištenje voća i povrća”, u okviru Programa ruralnog razvoja. 

Detalji su dostupni na sljedećoj poveznici

(Izvor: www.strukturnifondovi.hr; Fotografije: Google slike) 

OBJAVLJEN OGRANIČENI POZIV USPOSTAVA REGIONALNIH CENTARA KOMPETENTNOSTI U SEKTORU TURIZMA I UGOSTITELJSTVA

Ministarstvo turizma objavilo je Ograničeni poziv Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

više

OBJAVLJEN OGRANIČENI POZIV USPOSTAVA REGIONALNIH CENTARA KOMPETENTNOSTI U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU U (POD)SEKTORIMA: STROJARSTVO, ELEKTROTEHNIKA I RAČUNALSTVO, POLJOPRIVREDA I ZDRAVSTVO

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Ograničeni poziv Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo. 

više

OBJAVLJENA IZMJENA POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U OTVORENOM POSTUPKU U MODALITETU PRIVREMENOG POZIVA „ITU-SUSTAV PODUZETNIČKIH ZONA

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dana 17. srpnja 2019. godine objavilo je Izmjenu Poziva na dostavu projektnih prijedloga u otvorenom postupku u modalitetu privremenog poziva “ITU-Sustav poduzetničkih zona”. 

Rok za dostavu projektnih prijedloga prema predmetnom Pozivu je 09. kolovoza 2019. godine. 

Detalji su dostupni na sljedećoj poveznici

OTVORENI NATJEČAJI U INFORMACIJSKIM I KOMUNIKACIJSKIM TEHNOLOGIJAMA U OKVIRU PROGRAMA OBZOR 2020

U okviru program OBZOR 2020 otvoreni su natječaji u Informacijskim i komunikacijskim tehnologijama. 

Poveznice za natječaje i uvjeti prijave objavljeni su na Funding and Tenders portalu. 

Detalji natječaja dostupni su na sljedećoj poveznici

(Izvor: http://www.obzor2020.hr/; Fotografije: Google slike)

OTVOREN 2017-3 CEF TELECOM – TREĆI POZIV NA PODNOŠENJE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA I PRILIKA ZA FINANCIRANJE INFRASTRUKTURE DIGITALNIH USLUGA

Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA) i Europska komisija objavile su 28. lipnja 2017. treći CEF Telekom poziv za 2017. godinu, namijenjen potpori i implementaciji Europske infrastrukture digitalnih usluga (DSIs).

Ukupni okvirni proračun poziva iznosi 24 milijuna EUR. 

više

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA OBJAVILO POZIV „INOVACIJE U S3 PODRUČJIMA” VRIJEDAN 634 MILIJUNA KUNA

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Inovacije u S3 područjima”, namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

više

OTVORENI POZIV JEDINICAMA LOKALNE I REGIONALNE SAMOUPRAVE NA SUDJELOVANJE U PROJEKTU EUROPE GOES LOCAL

(Izvor: http://mobilnost.hr/hr/, Fotografije: Google slike)

Agencija za mobilnost i programe EU objavila je Poziv jedinicama lokalne i regionalne samouprave na sudjelovanje u projektu Europe Goes Local-Supporting Youth Work at the Municipal Level, koji je najveći europski projekt u području rada s mladima, a provodi se u okviru programa Erasmus +. 

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. 

više

U POSLJEDNJIH MJESEC DANA OBJAVLJENO ŠEST NOVIH ITU POZIVA VRIJEDNOSTI 103,6 MILIJUNA KUNA ZA PET VELIKIH HRVATSKIH GRADOVA-SPLIT, RIJEKU, ZADAR, SLAVONSKI BROD I ZAGREB

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je u posljednjih mjesec dana objavilo šest novih ITU poziva vrijednosti 103,6 milijuna kuna  bespovratnih EU sredstava, namijenjenih  održivom urbanom razvoju pet velikih hrvatskih gradova-Split, Rijeka, Zadar, Slavonski Brod i Zagreb. 

Za Urbanu aglomeraciju Rijeka osigurano je preko 25,6 milijuna kuna za ulaganje u postojeće i nove poduzetničke zone. 

više

U NAJAVI DRUGI POZIV ZA SUFINANCIRANJE UNAPRJEĐENJA LUČKE INFRASTRUKTURE U FUNKCIJI OBALNOG LINIJSKOG POMORSKOG PROMETA

U najavi je Poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za sufinanciranje unaprjeđenja lučke infrastrukture u funkciji obalnog linijskog pomorskog prijevoza. 
Radi se o ograničenom pozivu na dostavu projektnih prijedloga. 

Prihvatljivi prijavitelji: Poduzeća/trgovačko društvo i organizacije u većinskom javnom vlasništvu

više

OTVOREN POZIV “IZGRADNJA I/ILI OPREMANJE POSTROJENJA ZA SORTIRANJE ODVOJENO PRIKUPLJENOG OTPADNOG PAPIRA, KARTONA, METALA, PLASTIKE I DRUGIH MATERIJALA”

Dana 22. svibnja 2019. godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo jePoziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) “Izgradnja i/ili opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala”. 

Poziv je namijenjen jedinicama lokalne samouprave. 

više

IZMIJENJEN INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U SKLOPU OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014.-2020.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je izmijenjeni Indikativni godišnji plan Poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Indikativni plan Poziva sadrži popis poziva s rokovima, te je podložan izmjenama i dopunama.
Detalji se mogu pronaći na sljedećoj poveznici.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA PREDNJAČI U BROJU PROJEKATA I POVUČENIH EU SREDSTAVA ZA ENERGETSKU OBNOVU

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja za energetsku obnovu javnih zgrada u okviru četiri poziva do sada je osiguralo oko 1,8 milijardi kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Najveći broj projekata realiziran je u Primorsko-goranskoj županiji – njih 207, za što je povučeno 179,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava.  

više

OTVOREN NATJEČAJ ITU- SUSTAV PODUZETNIČKIH ZONA

Dana 10. svibnja 2019. godine objavljen je Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) “ITU-Sustav poduzetničkih zona” za područje Urbane aglomeracije Rijeka, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Cilj poziva: razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti fizičke poduzetničke infrastrukture na području Urbane aglomeracije Rijeka, kroz ulaganje u postojeće i nove poduzetničke zone te privlačenje investicija i stvaranje mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta na području UA Rijeka.

više

NAJAVA POZIVA “ITU – SUSTAV PODUZETNIČKIH ZONA”

U NAJAVI JE OTVORENI POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA (BESPOVRATNA SREDSTVA) “ITU-SUSTAV PODUZETNIČKIH ZONA”, U OKVIRU OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014.-2020.

RASPOLOŽIVOST SREDSTAVA: 25.647.084,79 KN

više

NAJAVA POZIVA “USPOSTAVA REGIONALNIH CENTARA KOMPETENTNOSTI U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU U (POD)SEKTORIMA: STROJARSTVO, ELEKTROTEHNIKA I RAČUNALSTVO, POLJOPRIVREDA I ZDRAVSTVO”

U NAJAVI JE OGRANIČENI POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA (BESPOVRATNA SREDSTVA) “USPOSTAVA REGIONALNIH CENTARA KOMPETENTNOSTI U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU U (POD) SEKTORIMA: STROJARSTVO, ELEKTROTEHNIKA I RAČUNALSTVO, POLJOPRIVREDA I ZDRAVSTVO”

u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Raspoloživi iznos sredstava: 400.000.000,00 KN

više

UPUTA ZA PRIJAVITELJE I KORISNIKE OPERATIVNOG PROGRAMA “UČINKOVITI LJUDSKI POTENCIJALI 2014.-2020.” O PROVEDBI HORIZONTALNIH NAČELA

Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. -2020.“ predviđa provedbu aktivnosti kojima se promiču jednake mogućnosti i suzbijanje diskriminacije odnosno stavljanja u nepovoljniji položaj na osnovi rase ili etničke pripadnosti ili boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovinskog stanja, članstva u sindikatu, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog naslijeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije.

više

NAJAVA- OTVARANJE 2. WIFI4EU POZIVA

Europska komisija će 04. travnja 2019. godine u 13:00 sati ponovno otvoriti Poziv u okviru programa WiFi4EU. 

Poziv je usmjeren na dobivanje vaučera od 15.000 EUR za gradove i općine. 

Poziv će biti otvoren do 05. travnja 2019. godine do 17:00 sati. 

Detalji se mogu pronaći na sljedećoj poveznici.

OBJAVLJEN GODIŠNJI PLAN OBJAVE POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U SKLOPU OPERATIVNOG PROGRAMA UČINKOVITI LJUDSKI POTENCIJALI 2014.-2020. ZA 2019. GODINU

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je Godišnji plan objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., za 2019. godinu.
Godišnji plan Poziva sadrži popis poziva s rokovima, te je podložan izmjenama i dopunama.
Detalji se mogu pronaći na sljedećoj poveznici.

IZMIJENJEN INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U SKLOPU OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014.-2020.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je izmijenjeni Indikativni godišnji plan Poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Indikativni plan Poziva sadrži popis poziva s rokovima, te je podložan izmjenama i dopunama.
Detalji se mogu pronaći na sljedećoj poveznici.

OBJAVLJENA AŽURIRANA UPUTA ZA KORISNIKE S POPISOM NAJČEŠĆIH POGREŠAKA U PROVOĐENJU POSTUPAKA JAVNE NABAVE

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije objavila je ažuriranu Uputu za korisnike s popisom najčešćih pogrešaka u provođenju postupaka javne nabave.

Ažurirana Uputa dostupna je na sljedećoj poveznici.

IZMIJENJEN INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U SKLOPU OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014.-2020.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je izmijenjeni Indikativni godišnji plan Poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Indikativni plan Poziva sadrži popis poziva s rokovima, te je podložan izmjenama i dopunama.
Detalji se mogu pronaći na sljedećoj poveznici. 

EUROPSKA KOMISIJA OBJAVILA NATJEČAJ ZA „EUROPSKU PRIJESTOLNICU PAMETNOG TURIZMA 2020.“

Europska komisija provodi natječaj za “Europsku prijestolnicu pametnog turizma 2020.”

Cilj natječaja je ojačati investicijski razvoj generiran turizmom u gradovima na području Europske unije i njihovom okruženju, te povećati njihovu privlačnost uz uspostavu okvira za razmjenu primjera dobre prakse među gradovima koji sudjeluju u natječaju.

Prihvatljivi prijavitelji su gradovi iz država članica Europske unije, koji imaju više od 100.000 stanovnika.

više

NACRT KLJUČNIH ELEMENATA ESF POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA “USPOSTAVA REGIONALNIH CENTARA KOMPETENTNOSTI U SEKTORU TURIZMA I UGOSTITELJSTVA” NA E-SAVJETOVANJU

Ministarstvo turizma objavilo je savjetovanje Nacrta ključnih elemenata ESF Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva”, u okviru Specifičnog cilja 10.iv.1.: „Modernizacija ponude strukovnog obrazovanja te podizanje njegove kvalitete u svrhu povećanja zapošljivosti učenika kao i mogućnosti za daljnje obrazovanje“ Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Savjetovanje je otvoreno do 12. ožujka 2019. 

Detalji se mogu naći na sljedećoj poveznici.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA NA VISOKOM TREĆEM MJESTU PO IZNOSU UGOVORENIH EU SREDSTAVA U OKVIRU OPERATIVNIH PROGRAMA

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je raspored ugovorenih sredstava po županijama u 2017. i 2018. godini u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali i Programa ruralnog razvoja. 

Primorsko-goranska županija nalazi se na visokom trećem mjestu po iznosu ugovorenih sredstava, sa sveukupnim iznosom od 3.185.727.763,43 kn. 

Cjelokupan pregled po županijama može se pronaći na sljedećoj poveznici. 

OBJAVLJEN INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U SKLOPU OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014.-2020. ZA 2019. GODINU

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dana 04. veljače 2019. godine objavilo jeIndikativni godišnji plan Poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. za 2019. godinu.

više

OBJAVLJEN PLAN NATJEČAJA ZA 2019. GODINU U OKVIRU OPERATIVNOG PROGRAMA ZA POMORSTVO I RIBARSTVO

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Plan natječaja za 2019. godinu u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske 2014.-2020.

Operativni program provode Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Tijekom 2019. godine planira se objava 22 natječaja,

više

Objavljen Plan natječaja za Program ruralnog razvoja u 2019. godini

Objavljen je Plan natječaja za Program ruralnog razvoja za razdoblje 2014.-2020. u 2019. godini. 

Ove godine korisnicima je putem natječaja na raspolaganju više od 15,7 milijardi kuna, što predstavlja 87% ukupno raspoloživih sredstava za financijsko razdoblje 2014.-2020.

Plan natječaja dostupan je na sljedećoj poveznici. 

OBJAVLJENI PITANJA I ODGOVORI POZIVA “USPOSTAVA INFRASTRUKTURE REGIONALNIH CENTARA KOMPETENTNOSTI U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU KAO PODRŠKA PROCESU REFORME STRUKOVNOG OBRAZOVANJA I OSPOSOBLJAVANJA”

Na internetskoj stranici  https://efondovi.mrrfeu.hr objavljen je novi set pitanja i odgovora iz Poziva “Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja”, s odgovorima na pitanja zaključno sa 31. siječnjem 2019. godine. 

Pitanja i odgovore može se pronaći na sljedećoj poveznici. 

U NAJAVI JE OTVORENI POZIV “UNAPREĐIVANJE INFRASTRUKTURE ZA PRUŽANJE SOCIJALNIH USLUGA U ZAJEDNICI KAO PODRŠKA PROCESU DEINSTITUCIONALIZACIJE – DRUGA FAZA”

U najavi je otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) “Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza”, u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj. 

Vrijednost natječaja: 665.000.000,00 kn

Raspoloživost sredstava: minimalno 50.000,00 kn, maksimalno 20.000.000,00 kn

više

OBJAVLJEN 3. POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U OKVIRU PROGRAMA INTERREG DUNAV

Dana 28. siječnja 2019. godine objavljen je 3. Poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru programa Interreg Dunav.

Cilj poziva je poboljšati uvjete za život i rad u Dunavskoj regiji zajedničkom suradnjom te primjenom pametnih rješenja kroz projekte kojima se ostvaruju specifični ciljevi iz područja inovacija, zaštite okoliša, transporta, energije i dobrog upravljanja te kroz partnerske projekte pružiti podršku pri razmjeni iskustva, unaprjeđenju razvojnih politika, razvoju master i akcijskih planova, strategija itd.

više

NAJAVA 4. POZIVA ZA PRIJEDLOGA PROJEKATA IZ PROGRAMA INTERREG CENTRAL EUROPE

Objava četvrtog Poziva za prijedloge projekata očekuje se 4. ožujka 2019. godine. Bit će to mali eksperiment za generiranje obećavajućih rezultata 85 trenutno financiranih projekata Interreg Centralne Europe.

Indikativno, ERDF od 10 milijuna eura bit će dostupan za daljnje razvijanje njihovih postojećih projektnih rezultata na regionalnoj i lokalnoj razini, kao i za poboljšanje donošenja politika. Poziv će također potaknuti bolju koordinaciju s drugim instrumentima financiranja EU, kao što su Obzor 2020, Instrument za povezivanje Europe ili LIFE.

više

U NAJAVI OTVORENI POZIV “JAČANJE IZVRSNOSTI I PRIVLAČNOSTI STRUKOVNOG OBRAZOVANJA I OSPOSOBLJAVANJA U SEKTORU TURIZMA I UGOSTITELJSTVA”

U najavi je Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) “Jačanje izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u sektoru turizma i ugostiteljstva”, u okviru Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Područje:

  • turizam
  • obrazovanje

Prijavitelji: škole

više

U NAJAVI JE 3. POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA IZ PROGRAMA INTERREG V-B DUNAV

Tijekom siječnja ove godine očekuje se objava Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) u okviru programa Interreg V-B Dunav, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

Cilj poziva je poboljšati uvjete za život i rad u Dunavskoj regiji zajedničkom suradnjom te primjenom pametnih rješenja kroz projekte kojima se ostvaruju specifični ciljevi iz područja inovacija, zaštite okoliša, transporta, energije i dobrog upravljanja te kroz partnerske projekte pružiti podršku pri razmjeni iskustva, unaprjeđenju razvojnih politika, razvoju master i akcijskih planova, strategija itd.

više

SAFU OBJAVIO UPUTU ZA PROJEKTANTSKI NADZOR-ODABIR POSTUPKA NABAVE

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije objavila je Uputu za postupke nabave usluga projektantskog nadzora, temeljem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje (“Narodne novine” broj 118/18), koji je stupio na snagu 01. siječnja 2019. godine.

Tekst Upute može se pronaći na sljedećoj poveznici.

ODLUKA O OBVEZI PROVEDBE PRETHODNE (EX-ANTE) KONTROLE JAVNIH NABAVA U OKVIRU PROJEKATA SUFINANCIRANIH IZ ESI FONDOVA 2014. – 2020.

U listopadu 2018. godine stupila je na snagu Odluka o obvezi provedbe prethodne (ex-ante) kontrole javnih nabava u okviru projekata sufinanciranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova 2014. – 2020., kojom se javni i sektorski naručitelji u smislu Zakona o javnoj nabavi, koji namjeravaju financirati projekte iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020., u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava koji su objavljeni ili koji se namjeravaju objaviti, zadužuju dostavljati nadležnom tijelu dokumentaciju o nabavi na prethodnu (ex-ante) provjeru.

Tekst Odluke:

IZMIJENJEN INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U SKLOPU OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014.-2020.

Dana 06. studenog 2018. godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fonova Europske unije objavilo je ažurirani Indikativni godišnji plan Poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

više

OBJAVLJEN GODIŠNJI PLAN OBJAVE POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA OPERATIVNI PROGRAM KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014.-2020. ZA 2019. GODINU

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je indikativni godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2019. godinu u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., radi informiranja i pravovremene pripreme projektnih prijedloga potencijalnih prijavitelja.
Indikativni godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga (PDP-ova) sadrži popis poziva na dostavu projektnih prijedloga i rokova poznatih u trenutku izrade plana te je podložan izmjenama i dopunama sukladno dinamici poslovnih procesa uključenih institucija.
 

OBJAVLJENA UPUTA ZA KORISNIKE I POPIS NAJČEŠĆIH POGREŠAKA PRILIKOM PROVOĐENJA POSTUPAKA JAVNE NABAVE FINANCIRANIH U OKVIRU UGOVORA O DODJELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije objavila je Uputu za korisnike i popis najčešćih pogrešaka prilikom provođenja postupaka
javne nabave financiranih u okviru ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

više

OBJAVLJEN PRVI SET PITANJA I ODGOVORA U OKVIRU POZIVA USPOSTAVA INFRASTRUKTURE REGIONALNIH CENTARA KOMPETENTNOSTI U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU KAO PODRŠKA PROCESU REFORME STRUKOVNOG OBRAZOVANJA I OSPOSOBLJAVANJA

Objavljen je prvi set pitanja i odgovora u okviru poziva “Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja”.

Objavljen Poziv za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć “OPKK 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora

Dana 30. listopada 2018. godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.” za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora. 

više

ESIF krediti za energetsku učinkovitost Hrvatske banke za obnovu i razvitak

ESIF Krediti za energetsku učinkovitost financijski je instrument Hrvatske banke za obnovu i razvitak, za kojeg su sredstva osigurana iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, Prioritetne osi 4 “Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije“, Specifičnog cilja 4c1 Smanjenje potrošnje energije u zgradama javnog sektora.

više

Indikativni datum objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga “ITU-Sustav poduzetničke potporne infrastrukture” prolongiran na lipanj 2019.

Dana 19. listopada 2018. godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je izmjene Indikativnog godišnjeg plana Poziva na dostavu projektnih prijedloga sufinanciranih iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. za 2018. godinu.

više

Indikativni godišnji plan Poziva na dostavu projektnih prijedloga (PDP) sufinanciranih iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. za 2018. godinu

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU objavilo je Indikativni godišnji plan Poziva na dostavu projektnih prijedloga (PDP) sufinanciranih iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. za 2018. godinu

Poveznica

Produljenje privremene obustave Komponente 1, privremena obustava Komponente 2 „Promocija zdravlja i prevencija bolesti-Faza I.“

Ministarstvo zdravstva produljilo je privremenu obustavu za Komponentu 1 u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Promocija zdravlja i prevencija bolesti-Faza I“, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. do 12. listopada 2018. godine do 12:00 sati.

više

Domu za odrasle osobe Turnić i Dječjem domu I.B.Mažuranić Lovran dodijeljeno preko 14 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova

Dana 11. listopada 2018. godine ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisala je s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislavom Petricem i korisnicima ugovore iz područja socijalne skrbi, sveukupne vrijednosti 66,9 milijuna kuna, od čega 63,8 milijuna kuna, odnosno 95% bespovratnih sredstava iz EU fondova.

više

Indikativni datum objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga “ITU-Sustav poduzetničke potporne infrastrukture” prolongiran na lipanj 2019.

Dana 19. listopada 2018. godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je izmjene Indikativnog godišnjeg plana Poziva na dostavu projektnih prijedloga sufinanciranih iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. za 2018. godinu.

više

Najava 3. poziva u okviru programa INTERREG MEDITERRANEAN

Na službenim stranicama INTERREG MEDITERRANEAN programa objavljena je informacija o otvaranju 3. poziva dana 30. listopada 2018. godine. 

Poziv je usmjeren na programe prioritetne osi 1 (isključivo podcilj „Blue Growth“) i prioritetne osi 3.

više

Iskorištenost EU fondova u financijskoj perspektivi 2014.-2020.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je podatke o iskorištenosti EU fondova u financijskoj perspektivi 2014.-2020., po županijama.

više

Informacije o objavljenom 3. pozivu za modularne projekte u okviru Interreg Mediterranean programa, prioritetne osi 1 (Blue Growth) i 3

Objavljen je 3. poziv za modularne projekte u okviru Interreg Mediterranean programa, prioritetne osi 1 (Blue Growth) i 3 .

SAŽETAK NATJEČAJA:

više

Objavljen izmijenjeni Indikativni godišnji plan Poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dana 30. listopada 2018. godine objavilo je izmijenjeni Indikativni godišnji plan Poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Ažurirani dokument može se pronaći ovdje.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
Ministarstvo turizma
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
Središnja agencija za financiranje i ugovaranje